Du er her:   Skole og utdanning   ›   Liste over barneskoler og ungdomsskoler   ›   Sjøskogen skole   ›   SFO - Lillefryd

Lillefryd Marked 2019

Info og invitasjon til foreldre:

Lillefryd Marked 2019:

niños-jugando[1]Onsdag den 22.05.19 braker det løs på Lillefryd. Endelig er vi klare til å vise en av mange Lillefryds sine stolthet, Markedet vårt med temaet «Barn hjelper barn». Dette er resultatet av 2 måneders intensiv arbeid på verkstedet.

Inntekten av hele Markedet går igjen til kreftsyke barn og ungdom på Radiumhospitalet.

I år har vi hatt ca.90% deltagelse. Det betyr at mange barna på Lillefryd har vært innom verkstedet og har bidratt med noe samtidig som de har hatt mulighet til å ta vare på leken også. Det betyr også at jeg har tapt veddemålet mitt enda en gang og jeg må kjøpe is til alle barna.(Gjøre det mer enn gjerne!).I tillegg til verkstedet, kokkesprell avdelingen også kommer til ha det travelt i de neste dagene før Markedet med baking.

Litt praktiske detaljer rundt Markedet:

Barna spiser med en gang de kommer til Lillefryd. Vi skal ha et mini møte med barna først, før de starter med sine oppgaver på Markedet.

Her er oppgavene for barna:

1. klasse har ansvaret for loddsalg.
  2. klasse har ansvaret for salg og forberedelse i kafeen.
  3. klasse har ansvaret for salget på Markedet.
  4. klasse har ansvaret for kassa og betaling.

Litt om rutiner ved Markedet:

I år har vi gjort om litt på inngang og utgang til og fra Markedet pga trafikk. Inngangen til SFO skal brukes kun til utgang. Inngang F. (Lille døra ved klatrestativet) skal brukes til inngang til Markedet. Fint om dere informerer besteforeldre eller andre gjester som skal hit også.

Alle gjester får en handelsliste og inngangsbillett i døra ved ankomsten (Alle besøkende må ha en inngangsbillett).

Dere trenger ikke å betale hverken for inngangsbillett, ting dere kjøper på Markedet eller pølser, kake, kaffe osv. i kafeen, med en gang. Dere betaler for alt i kassa, når dere er ferdige og skal hjem.

I år har vi også fått det til med Vipps. Nummeret står tydelig ved kassa.(516995) Lodd kan ikke betales med Vipps. Det er lurt å ha med litt kontanter. Loddet koster kr. 10.

Begge aktivitetene brukes i år til Marked og både kjøkkenet og basen brukes til kafé. På kjøkkenet selger vi pølser(Ved pent vær, selger vi pølser fra basen og ut vinduet), saft, kaffe og te. På basen/kjøkkenet selger vi kake. Vi har bestilt pent vær til onsdagen slik at alle kan ta en tur ut før eller etter handlingen, men i tilfelle feil levering går det an å sitte på kjøkkenet og basen for å spise eller drikke kaffe/te.

I utgangspunktet barna som er plassert på forskjellige steder skal sette et kryss eller et tall på handelslista for hver ting dere handler, men dere kan gjerne hjelpe til og dobbeltsjekke dette sammen med dem. Når dere er helt ferdige og skal hjem, kan dere betale for alt som står på handelslista med en gang i kassa.(For å spare på tid, kan dere summere og ha betalings beløpet klart. (Vi ønsker at alle har med nok små penger til lodd , slik at barna slipper å bli stresset for veksling selv om det er helt greit å hjelpe dem).

Vi anbefaler at dere går til kassa, når dere vet at dere er helt ferdige med handlingen selv om dere vil være litt lenger på Markedet, slik at dere slipper å stå i den lange køen ved stenging.

I år har vi fått sponset med mange flotte gaver til loddtrekningen. Noen grupper i 4.klasse har gått rundt på senteret og har utfordret butikker til å være med på dette og sponse Markedet. De har gjort en kjempe jobb. Vinterbro senteret og Rema 1000 har sponset Markedet med flotte fruktkurver. Ellers Frank Jacobsen og Melby gård har også sponset Markedet med en del gaver.

Når det gjelder loddtrekningen, trenger dere ikke å komme frem for å hente premien. Det er 4 barn i 4. klasse som deler premie til de som blir trukket.

I år sitter 1. klassingene ved et bord for å selge lodd. Det er en voksen som hjelper dem med dette. Lodd salget starter kl.15.00 og slutter 15.45.

På onsdag åpnes ikke dørene før kl. 15.00.

Kl. 15.50 vil noen jenter i 4.klasse underholde oss litt før vi begynner med loddtrekningen.

Vi ønsker å få beskjed fra dere, dersom barnet ikke skal sendes hjem i vanlig tid på onsdag. I utgangspunktet alle barn uansett tilbud eller dag, er velkommen til å være med på Markedet den dagen. De som vi ikke har fått beskjed om, sendes hjem som vanlig etter skjema. Siden kontoret ikke er betjent etter kl. 14.00 den dagen, da må vi ha beskjed enten dagen før eller senest før kl.12.00 på onsdag.

Viktig : Husk å si i fra til oransjevesten når dere tar med barnet og går hjem.

Vi trenger noen foreldre til å hjelpe oss med å rydde etter Markedet, siden lokalene skal brukes til 1. klasse(Nye som skal begynne til høsten) foreldremøte etter på.

Vi kommer sikkert til å dele mer info senere også.