30. juni - 14:16
Du er her:   Tjenester   ›   Skole og utdanning   ›   Liste over barneskoler og ungdomsskoler   ›   Sjøskogen skole   ›   SFO - Lillefryd
åpning av 4

Velkommen tilbake til Lillefryd

Gjenåpning av SFO fra mandag 27.04.20

Hei alle sammen.

Vi gleder oss masse til å møte igjen elevene på mandag. Det er litt rart å ha vært borte så lenge.

Vi planlegger en trygg gjenåpning av skole og SFO for 1 – 4 fra mandag. I den forbindelse har vi brukt både anbefalinger fra FHI og veilederen for smittevern fra regjeringen.

For å sikre at skolene i Ås kommune klarer å opprettholde smitteverntiltakene vil nye, midlertidige åpningstider for SFO nå være kl.08.00 – 16.00 i perioden hvor smitteverntiltakene er gjeldende. Dette berører morgenåpningen på SFO. Det vil ikke bli et ordinært morgentilbud, men tilsyn ute fra kl.08.00 til oppstart av skoledagen.

Skolen i følge veilederen har planlagt forskjellig og flere kohorter. Disse kohortene skal SFO også bruke.1. klasse skal være på samme rom som de har hatt. 2. klasse skal ha hele korridoren i tillegg til tre klasserom på samme sted. 3.klasse skal ha korridoren til venstre(mot  glassgangen). 4.klasse skal ha sine to klasserom i tillegg til en ekstra rom på samme korridor.

Hver Kohort benytter seg av sin egen inngangs dør, slik at de fra forskjellige kohorter, kommer ikke til å være i kontakt på vei inn og ut.

1.klasse(SFO inngangen) - 2.klasse(Inngang E) - 3.klasse(Inngang B) – 4.klasse(Inngang C)

Elever som skal være på SFO, ved slutten av skoledagen bli i samme kohort(rom). Barneveidere som jobber på skolen og SFO, er fordelt i forskjellige kohorter og vil være der hele dagen. Barneveiledere som jobber bare på SFO, styrker faste kohorter.

Siden kjøkkenet på SFO er stengt, blir det ikke matservering på SFO inntil videre. Barna skal ha med mat og drikke selv. SFO har ikke mulighet til å oppbevare matpakker i kjøleskapet pga smittevern.

For å følge anbefalinger fra FHI for å opprettholde en trygg og hygienisk situasjon rundt matspising, får barna spise sin matpakke ved overgangen mellom skole og SFO, inn i sin kohort og før de skal ut.

Leker, spill og bøker er ryddet på SFO, Vi skal i største grad være ute i SFO tiden. Men i tilfelle dårlig vær, er barna tilbake til sine kohorter. Aktiviteter inne består av tegning på sin egen pult, lek i små grupper med god avstand og film. Barna skal bruke sine egne pennaler og fargeblyanter. SFO tilbyr ark.

Barn som ikke skal på SFO, sendes hjem av kontaktlæreren med beskjed til oransjevesten. Da slipper barna å gå opp på SFO selv. Dette gjelder hjemsending også, dersom vi er inne. Etter skolen da er det barneveidere som sender barna hjem etter plan eller beskjed på transponder. Vi skal aktiv kommunisere med Walki Talki.Vi kommer til å følge samme hjemsendings plan som vi har brukt, med mindre vi får en annen beskjed fra dere.

Oransjevesten sitter i gangen dersom det er dårligvær. Ellers vil oransjevesten sitte ute og ta imot beskjeder. Foreldre skal ikke inn i bygget ved levering eller henting av barn, med mindre det er strengt behov. Vi ønsker at foreldre sender melding på transponder om henting, slik at vi sender barnet ut enten til parkerings plassen eller ut til dere.

For å sikre en god hygiene i garderobene, ønsker vi at i en periode legger dere skiftetøy i sekken. Regntøy tas med til og fra og skal ikke henges opp i garderobene.

Med et tungt hjerte må vi dessverre avlyse våre store og små arrangementer. Både russetiden, tur aktiviteter for 4.klasse, Markedet og sommeravslutningen blir avlyst i år.

Det blir ikke danseundervisning gjennom kulturskolen på tirsdager inntil videre.